شیراز - فلکه مصدق - بلوار غدیر
بین کوچه 12 و 14 - دراک استور(گیامیا)

روش بذرگیری از بادمجان

تا حالا به این فکر کردین که بذرگیری از صیفیِ موردعلاقتون رو خودتون توی خونه شروع کنید. شاید در نگاه اول روش بذرگیری از بادمجان کمی پیچیده به‌نظر برسه؛ اما قطعاً ماجراجویی در دنیای صیفی‌جات تجربهٔ خوشایندی رو براتون رقم می‌زنه. از طرفی بذرگیری از بادمجان علاوه بر مقرون‌به‌صرفه بودنش، شما رو در تهیهٔ باغچه یا گلدان ارگانیک، ترغیب می‌کنه.

اگر می‌خواهید روش بذرگیری از بادمجان را یاد بگیرید؛ پس تا پایان این سفر هیجان‌انگیز با «گیامیا» همراه شوید.

روش بذر‌گیری از بادمجان، چه نوع بادمجانی برای بذرگیری مناسب است؟

مهم‌ترین نکته‌ای که دربارهٔ بذرگیری از بادمجان باید بدانید. استفاده از بذرهای گیاهان گرده‌افشانی شده است. بادمجان‌هایی که اصطلاحاً به‌روش گرده‌افشانی باز، یعنی توسط حشرات، پرندگان یا سایر دلایل طبیعی تشکیل شده باشند. این نوع بادمجان‌ها، مناسب‌ترین گونه برای بذرگیری و همچنین کشت هر ساله محسوب می‌شوند. 

انواع بادمجان‌های گرده‌افشانی باز، بذرهایی را تولید می‌کنند که گیاهانی شبیه به گیاه اصلی تولید می‌کنند. با اینکه بذرهای ترکیبی، مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند؛ اما نوع آن‌ها مناسب کاشت نیست و در نتیجه گیاهان میوه‌داری را تولید نمی‌کنند.

روش-بذرگیری-بادمجان

چگونه از بادمجان بذر بگیریم؟

در واقع روش بذرگیری از بادمجان شبیه به گوجه‌فرنگی انجام می‌شود. اما ما در اینجا به شما روش متفاوت و کاربردی‌تری را آوردیم.

  • هنگامی که بادمجان بیش از حد رسیده و غیرقابل خوردن شد؛ زمان شروع جمع آوری بذرها فرا رسیده است. بادمجان باید کدر و رنگی به نظر برسد. بادمجان‌های بنفش بیش از حد رسیده و قهوه‌ای می‌شوند و بادمجان های سفید و سبز رنگ مایل به زرد می‌شوند. بادمجان بیش از حد رسیده معمولاً سخت و خرد شده است.
  • بادمجان را از ساقه جدا کنید و سپس بادمجان را تقریبا خرد کنید.
  • قطعات خرد شده را درون مخلوط کن یا غذاساز با آب کافی قرار دهید تا قوام سوپ مانند ایجاد شود.
  • مخلوط کنید تا یکدست شود.
  • داخل یک کاسه بریزید.
  • برای بهبود جدایی آب بیشتری اضافه کنید.
  • اجازه دهید بذرها به ته کاسه ته‌نشین شوند
  • تفاله را با استفاده از ملاقه یا قاشق بزرگ برداشته سپس بذرها را درون صافی صاف کنید.
  • بذرها را جمع کنید و آنها را در روزنامه پخش کنید، و بگذارید تا در جایی خشک شوند.
  • خشک شدن بذر بادمجان به طور معمول دو تا چهار هفته طول می‌کشد.
  • وقتی خشک شد، بذرها را در شیشه ای با نام و تاریخ برداشت ذخیره کنید.
  • اگر بذر را در دمای اتاق نگه می دارید ، بذر باید به مدت یک سال زنده بماند؛ اما اگر آن را در یخچال و در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری می‌کنید، بذر باید تا ۳ سال حفظ شود!

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

چگونه از بادمجان بذر بگیریم

نکاتی دربارهٔ نگهداری از بذر بادمجان

بعد از اینکه بذر بادمجان خود را برای زمستان در یک شیشه ذخیره کردید، ممکن است با جمع شدن رطوبت در شیشه مواجه شوید. اگر دیدید که شیشه عرق کرده است، و بذرهای شما خیلی مرطوب است و به‌راحتی کپک زده و بلااستفاده می‌شود. اگر ترجیح می دهید آنها را در شیشه نگهداری نکنید ، باید به روش دیگری از دانه های خود در برابر حشرات محافظت کنید. یک کیسه پلاستیکی محکم و دارای زیپ وکیوم شده را تهیه کنید و بذرها را در آن نگهداری کنید. اما باید اطمینان حاصل کنید که بذرها به‌خوبی و کاملاً خشک شده باشد.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم به زبانی ساده شما عزیزان را با روش بذرگیری از بادمجان در خانه آشنا کنیم. با این وجود اگر باز هم به هر علتی نخواستید که بذرگیری را در خانه شروع کنید. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم سری به سایت «گیامیا» بزنید. تا بتوانید به‌راحتی بذر انواع گیاهان از جمله بذر بادمجان را تهیه کنید.

5/5 (1 Review)

اشتراک گذاری

Share on whatsapp
واتس‌اپ
Share on telegram
تلگرام
Share on email
ایمیل
Share on twitter
توییتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرنوش رضایی
17 خرداد 1400
17 شهریور 1400

دسته‌بندی محتوا

مطالب پیشنهادی

معایب گلدان فلزی برای گیاه
هرکدام از ما که به قصد خرید گلدان پلاستیکی سبک و ساده به فروشگاه‌های اینترنتی یا حضوری سر زده باشیم، حتما با دیدن گلدان‌های فلزی مدرن و جذاب وسوسه …